lunes, 20 de junio de 2016
Finalment entrem a l'estació de França. Obra realitzada emtre 1926-1929, dins el context de la gran transformació urbana prèvia a l'Exposició Universal. La principal novetat tècnica van ser les dues grans naus d'estructura metàl·lica dissenyades per Andreu Montaner. El vestíbul és d'estil noucentrista com les falanes exteriors en la que dóna a les andanes.
En aquest barri també podem visitar l'antic mapercat del Born,mun dels primers i més importants edificis construïts amb ferro a Barcelona. En l,actualitat, el mercat aixopluga les restes arqueològiques corresponents a part del barri de la Riberi, enderrocat per la construcció de la Ciutadella el 1717, després de la desfeta de la guerra de successió. És un dels jaciments més complets de l'edat moderna.
Arribant al barri de la Ribera que va ser el centre econòmic de la coutat entre els segles XIII i XV hi trobem la Basílica de Santa Maria del Mar, excepcional temple gòtic amb tres naus cobertes amb volta de creueria, absis poligonal sense creuer i amb deambulatori, capelles radials i laterals entre els contraforts. Exteriorment té un aspecte sòlid i coompacte a,b gablet i escultures, és flanquejada per dies torres octogonals i està centrada per la porta principal i la rosassa.
Si baixem pel carrer Ciutat trobem la façana gòtica del Consell de Cent. El Consell del Cent era una institució de govern durant l'antic règim a la ciutat de Barcelona establerta al segle XIII i va perdurar fins al segle XVIII.
Més endavant arribem a la porta de mar de la muralla de Barcino. Era un bloc d'habitatges del sigle XIX construït sobre el palau Gualbes que al mateix temps estaba adosat a la muralla romana de la antigua Barcino.
Després de dinar continuem la nostra ruta per Barcelona i tornem a la Plaça Sant Jaume, constitueix el centre de la vida social de la ciutat des de la seua fundació en època romana ja que era el punt de confluència dels dos carrers principals, el "cardo maximus" i el "decumanus"
En aquesta plaça es on hi ha situat l'edifici del Palau de la Generalitat on, sobre la porta lateral hi ha un Sant Jordi. El Palau de la Generalitat és un edifici públic seu del Govern de Catalunya i de la Presidència de la Generalitat. La façana que dóna a la plaça de Sant Jaume és renaixentista.
Després de caminar 4km, ensparem a dinar al Museu Frederic Marès, un ampli espai que avui fa d'avantsala del Museu i que a l'Edat Mitjana era un jardí de flors i fruites dels Comtes de Barcelona.
A la façana de l'edifici hi trobem l'emblema de l'Inquisició: la Creu amb l'Espasa pels heretges i l'olivera pels penedits sobre l'escut de Felip II
Seguidament arribem a la plaça Sant Jaume d'on agafem per el carrer Paradís que ens duu al temple d'August. Temple construït a l'últim quart del s.I a.C. i probablement dedicat al culte imperial (August). Era un temple de planta rectangular, avui se'n conserven quatre columnes i una part del pòdium de l'angle.
Les úniques quatre columnes que resten són al Centre Excursionista de Catalunya. A l'entrada de l'edifici hi ha unafita que dóna l'alçada del mont Tàber.
Entrem al barri gòtic, un dels quatre barris que formen el districte de Ciutat Vella. És el nucle més antic de la ciutat i el seu centre històric. El cardus o el decumanus romans són els eixos d'urbanització històrics del barri en la seva part més alta, l'antic mont Tàber. En el barri gòtic hi ha la catedral gòtica de Barcelona. Construïda durant els segles XIV i XV. Consta de tres naus, dividides en quatre trams cobertes amb voltes de creueria ogival, i un absis poligonal amb deambulatori i nou capelles radials. Els contraforts extreriors possibiliten l'existència de capelles laterals damunt de les cuals es situen lexs tribunes.
Seguim baixant el carrer i anem a parar a la Plaça Catalunya. La plaça més grani cèntrica de Barcelona. Constitueix el punt d'unió entre el nucli antic de la ciutat i l'Eixample
A continuació arribem al portal de l'Àngel on hi trobem a la façana de diferents edificis un termòmetre i una escultura d'un àngel.
Credit de síntesi
el PANOT GAUDÍ és un paviment de forma hexagonal dissenyat per gaudi. De tema marí mostra una caragola, una alga i una estrella
En el paseig de Gràcia ta
En el paseig de Gràcia també trobem els Bancs-fanals: els bancs de trencadís enganxats amb els fanals de ferro forjat.
El terra està
El terra està pavimentat amb panots, unes lloses de 20 per 20 centímetres que es van utilitzar per resoldre els problemes de fang que tenia la ciutat a l'entrada del segle XX.
Ara som al passeig de gracie on hi trobem diferents edificis modernistes
Suscribirse a:
Entradas (Atom)